×

Fiesta Macumba celebrates 3-year anniversary with Matanza

Op 15 juli viert Fiesta Macumba haar driejarig bestaan op de locatie waar het latijns-amerikaanse feest haar oorsprong vindt: Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. Speciaal voor de gelegenheid heeft Fiesta Macumba het Chileense ‘Andean Bass’ trio Matanza uitgenodigd om een live show te verzorgen. Antartek labelgenoot Green Pepper Boy is ook aanwezig om het tropische gehalte nog meer op te schroeven.

Fiesta Macumba heeft door de jaren heen plaatsgevonden op verschillende locaties in Amsterdam. Wat begon als een sporadisch feest in Pakhuis Wilhelmina vond vorig jaar onderdak in de Bitterzoet als maandelijkse clubavond op de donderdag. In mei 2011 was het onderdeel van de officiële afterparty van het Amsterdamse Bevrijdingsfestival in Winston Kingdom en in juni vond een editie plaats in poptempel Paradiso. Voor de bijzondere editie van 15 juli wijkt Fiesta Macumba uit naar de plek waar het drie jaar geleden allemaal begon: het aan de IJ-oevers gelegen Pakhuis Wilhelmina.

Tijdens het driejarig bestaan van Fiesta Macumba wordt er flink uitgepakt met speciale gasten. Producers-trio Matanza en Green Pepper Boy, beide acts afkomstig van het jonge Amsterdamse label Antartek Records, brengen het Andes geluid in een nieuwe opzwepende verpakking vol funky tropical bass ritmes. Deze Chilenen onderbreken hun Europese tour speciaal voor Fiesta Macumba’s driejarig bestaan. Natuurlijk zijn er naast deze twee acts ook de usual suspects weer achter de decks te vinden: resident DJ’s Rodrigo en Poto Peludo. Het wordt ongetwijfeld een wilde nacht vol onweerstaanbare tropical bass, rock mestizo, reggaeton en merengue.

Matanza
Matanza is samengevoegde werk van Vicente Bassquez, Spec en Rodrigo Gallardo, de ultieme combinatie van Andes vs Street House. Hun carrière begon vier jaar geleden met het draaien in de clubs van Santiago de Chile. Spec en Vicente waren destijds de koningen van turntablism in de Chileense hiphop scene, maar na een trip naar Buenos Aires begon hun liefde voor house muziek te bloeien. Rodrigo Gallardo voegde zich vervolgens met zijn Andes-sound bij de groep. Samen ontstonden producties met Andes- en tropische invloeden gemixt met de geluiden van de straten van Chicago.

Onlangs bracht Matanza hun EP ‘Apolinar’ uit die HIER gratis te downloaden is. De twee remixes op de deze release zijn van de hand van Daniel Klauser en Hat+Hoodie.

Voor de boekingen van Matanza is Antartek Records een samenwerking aangegaan met Groovmill. Matanza is beschikbaar voor Europese boekingen van juli t/m september. Voor aanvragen mail naarstefan@groovmill.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 GROOVMILL. All rights reserved.